In this Lab you'll learn how to optimize your cognitive health and perform at your highest levels. 


Week 1: Brain Health Basics

Join us for a deep dive into the best practices for optimal brain health. During this week, we'll cover all of the brain-boosting basics, from the principles of brain-healthy nutrition and lifestyle changes for improving your brain health.

Key takeaways:

The do's and don'ts for optimal brain health
Non-toxic home checklist
Pillars of brain-boosting nutrition
Lifestyle changes to implement for better brain health


Week 2: The Brain-Body Connection

During this session we will cover the underlying mechanisms of how your overall health impacts the brain, why the gut plays a critical role in brain health, how to optimize your biology to boost brain health and function.

Key Takeaways:

Biomarkers to test
How to improve your gut health for better brain health
Superhuman habits

Week 3: Cognitive Excellence

We will dive into all things cognitive excellence. How to banish brain fog, improve focus and mental stamina using modalities such as meditation, biohacking tech, supplementation, and cutting edge ways to upregulate your cognitive function.

Key Takeaways:

The role of neurotransmitters in cognition and how to boost them
Increasing grey matter
Biohacks to improve cognition
Earthing and the brain




Course expectations:

We ask that you...

  • Come willing to engage, learn and grow
  • Commit to full participation each week
  • Actively participate in the daily actions provided by your track coach
  • Plan to set aside 3 - 4 hours per week to participate in the track coursework
  • Try new things and have fun!




Live Sessions Schedule*

Week 1

Monday 24 January, 12 pm - 1:30 pm EST (90 min)
Kayla Barnes live kick off session

Thursday 27 January, 10 am - 11:30 am EST (90 min)
Dr. Caroline Leaf live open webinar

Friday 28 January, 9 am - 9:30 am EST (30 min)
Optional Q&A session with Kayla Barnes


Week 2

Tuesday 1 February, 7 pm -8:30 pm EST (90 min)
Coaching session with Kayla Barnes

Thursday 3 February, 7 pm - 8 pm EST (60 min)
Open webinar with Dr. David Bach 

Friday 4 February, 9 am - 9:30 am EST (30 min)
Optional Q&A with Kayla Barnes


Week 3

Tuesday 8 February, 9 am - 10:30 am EST (90 min)
Final coaching session with Kayla Barnes

Friday 11 February, 9 am -9:30 am EST (30 min)
Optional Q&A session with Kayla Barnes

TIME ZONE CONVERTER


*Weekly schedule may adjust slightly.

ALL SESSIONS WILL BE RECORDED AND WE WILL SHARE THE RECORDING WITH YOU AFTER EACH SESSION.